Hogyan fogyasszuk helyesen a virágport?

Hozzáadva: 2.11.2017 14:01.59 Megjelenítések száma: 1039

02 November 2017

Hogyan készítsünk a szárított virágporból kását amelyből a szervezetünk maximálisan fel tudja használni az aminosavakat, ásványokat és vitaminokat.

Az emberi szervezet akkor tudja a leghatékonyabban felhasználni és megemészteni a virágporszemeket ha fermentáljuk öket. Tehát ajánlatos erjesztésnek (emésztésnek) alávetni mézben vagy mézvízben. Így hasonló állaga lesz, mint ahogy a méhkaptárban található.

Az alábbiakban leírjuk  a ,,virágporkása,, elkészítési módját 100g szárított virágporból. Az így elkészített mennyiség egy személynek kb. 2 hétre elegendő napi 2x1 kiskanál fogyasztása mellett.

Hozzávalók:

100g szárított virágpor, egy kissebb lezárható tetejű pohár, 2 evőkanál méz, 5 evőkanál felforralt langyos víz.

1. A felforralt és lehűtött langyos vízben elkeverjük a mézet. Ha a méz teljesen feloldódott beleszórjuk a virágport.

fermentálás

2. Alaposan összekeverjük és szobahőmérsékleten lezáratlanul 3 napig állni hagyjuk

 

fermentálásfermentálás

3. Három nap múlva a szárított virágpor hasonlo állagú lesz mint a kaptárakban a méhek által elraktározott virágpor.

 

fermentálás fermentálás

A kész virágporkását lezárt pohárban hűtőszekrényben tároljuk.

A képeken 200g virágport készítettünk 3 dcl pohárban a hozzávalók mennyiségének arányát betartva.

Az üzletbe

 

Bejelentkezés

This website uses cookies. More info